Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od sutra besplatna provera ispravnosti vozila

    Svi zainteresovani vozači u Srbiji moći će da od sutra do 26. novembra potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila pred zimsku sezonu, najavio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

    Provera ispravnosti vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike biće realizovana u okviru tradicionalne preventivno-bezbednosne akcije „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.  Akciju organizuju AMSS, Uprava saobraćajne policije i Asocijacija tehničkih pregleda.
     
    AMSS apeluje na vozače da se masovno odazovu, odvoje 30-ak minuta i provere ispravnost automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da se one u što kraćem roku otklone. U prethodnoj akciji, u junu ove godine, besplatno je pregledano više od 10.000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je, od pregledanih vozila, 39 odsto imalo neku neispravnost.

    Najčešći problemi se odnose na uređaje za zaustavljanje i to u 42 odsto slučajeva, 28 odsto je vezano za uređaje za osvetljavanje, a 14 odsto za uređaje za upravljanje vozilom.

    AMSS ističe da kroz ovu akciju nastoji da razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju sa potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

    Sve bliže informacije mogu se dobiti u Operativnom centru AMSS putem telefona 987, na web prezentaciji AMSS www.amss.org.rs ili kod saobraćajne policije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE