Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hladnoća vam uništava lepotu? Evo rešenja!

    Hladno vreme, posebno ako niske temperature prati vetar, može pogoršati stanje i najzdravijeg tena i kose. Zimi iz svih smerova stiže i isušivanje. Da se vaša lepota ne smrzne i sasuši, provedite isprobane savete:
    Usne
    Zimi naše usne znaju postati suve, koža se ljušti, a ako ih grizete i prokrvare. Usne su posebno osetljive na isušivanje jer se njihova površina membrana koja najbolje funkcioniše kad je malo navlažena. Suvi zimski vazduh toliko izvuče vlažnosti iz kože da je podsvesno želimo nadoknaditi lizanjem. Nažalost, ovo lizanje povećava isparavanje, pa usne postaju još suše. Pre spavanja pokušajte stoga da navlažite usne prerezanim krastavcem i malo meda. Tokom dana pazite da redovito unosite što više tečnosti, a usne premažite kremom i ružem koji će služiti kao barijera od vetra i suvog zraka. Pazite samo da ruž ili krema ne sadrže sredstva zbog kojih se koža intenzivnije ljušti. Primetite li da tako deluju na usne, zamenite ih.

    Kosa
    Hladni, suvi vazduh isušuje i kosu što uzrokuje statički elektricitet. Na kosu je stoga dobro staviti hidratantnu masku ili regenerator koji ostaje na kosi nakon pranja. Osim toga, kosu češljajte svaku noć pre spavanja, kako bi masnoće sišle s temena na vrhove. Ovo je odličan prirodan način da negujete kosu i uklonite statički elektricitet. Nosite li kape, redovite ih perite i menjajte.
     
    Koža
     
    Zimi se svima suši koža. Neki na vreme preduzmu preventivne mere, dok drugi čekaju dok suva koža ne počne da svrbi ili postane osip zbog kojeg moraju da posete dermatologa. Zimi stoga treba koristiti bogatiju kremu koja hidratizuje kožu i paziti da ne isušujete kožu dugotrajnim tuširanjem ispod vrućeg tuša. Nežna nega i sredstva za čišćenje omogućiće da prirodna ulja ne nestanu s površine kože.

    Koristite nedeljni nežni piling, i dva puta nedeljno ako hoćete, kako bi uklonili mrtve ćelije i omogućili da sredstva za negu dospeju do sloja nove kože. Povremeno nanosite maske od tikve ili papaje. Pazite na vlažnost vazduha u sobi.

    Pravila nege vrede i za lice i za ostatak kože, posebno ruke. A da biste uklonili crvenilo i iritaciju izbegavajte proizvode koji sadrže jake hemikalije. Radije upotrebljavajte ono s prirodnim sastojcima. A za naboranu i natečenu kožu očnih kapaka iskoristite krugove sirovog krompira.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE