Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Pogledajte kako se u Crnoj Gori bore za gej prava

    Kao u reklami za pivo, nekoliko mladih Crnogoraca sedi ispred TV-a pijucka svoje omiljeno piće i čeka da njihova reprezentacija postigne gol. Kada se to desi, kreće ekstaza i polivanje pivom, ali se u centru se nalaze na dva mladića koja se strasno ljube.

    “Mi smo dio ekipe” slogan je ove upečatljive reklame koja bar prema prvim komentarima na forumima više izaziva revolt nego odobravanje, koju su premijerno objavile „Vijesti“.

    Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa LGBT Forum Progresom, a uz podršku Kanadske ambasade kroz projekat “U redu je biti drugačiji!”, je snimio koji na do sada najradikalniji način afirmiše LGBT prava u Crnoj Gori, direktno se obraćajući grupaciji koja ima najveći stepen otpora prema primeni ovih prava.
     
    – Smatrali smo da je takav koncept najbolji odgovor na snažno ukorijenjene predrasude u društvu u kojem živimo, a u kojem su LGBT osobe još uvijek prepoznate kao pojava protiv koje se treba boriti, porodična sramota ili bolesnici – saopšteno je iz Centar za građansko obrazovanje uoči premijere spota.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE