Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO i FOTO): Pogledajte jedan od najzanimljivijih evropskih hotela

    U hotelu Alkatraz koji se nalazi u zapadnom predelu nemačkog grada Kaiserslauterna, gosti koji žele noć da provedu iza rešetaka za to će iskustvo ‘iskeširati’ 52 eura.
     
    Ne radi se o zgradi koja naizgled svojim gostima može pružiti sav luksuz ili najudobniji noćni san, a to je zbog toga što je hotel Alkatraz nekada zaista bio zatvor. Dva advokata su otkupila ovu zgradu i preuredili je u jedan od najzanimljivijih evropskih hotela.

    Od soba koje zbilja izgledaju kao ćelije, do hotelskog bara kojeg okružuju zatvorske rešetke, vlasnici Alkatraza bili su odlučni u nameri da sačuvaju iskonski duh i ugođaj zgrade. ‘Napravili smo pustolovni hotel s jedinstvenim ambijentom, sačuvali smo originalni zatvorski ugođaj’, kazao je suvlasnik hotela Andreas Kiš. 

    Baš kao u zatvoru, u spavaćim sobama, odnosno ćelijama, nalaze se toaleti, pa se može postaviti pitanje kakvi bi ljudi izdvojili 70 dolara, odnosno 52 eura da bi spavali odmah pored WC školjke?

    ‘Naša ciljna grupa su tipični gosti hotela koji su u potrazi za klasično modernom sobom, ali imamo i goste koji žele provesti noć u ćeliji i osetiti kako je to biti u zatvoru. Ako žele, takvim osobama dajemo pidžame na zatvorske prugice na kojima je ušiveno baš njihovo ime’, objasnio je Kiš.

    Iako su na prozorima ćelija i dalje postavljene rešetke, jednom kada posetioci u potpunosti iskuse sve čari hotela Alkatraz, iz njega mogu izići kad god to požele.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE