Kina: Horoskop prepreka ka poslu

PinterestFacebookTwitterShare

Osobe koje traže posao u Kini na svom putu ka uspehu imaju još jednu prepreku – horoskopski znak. Jedna kineska firma procenila je da su osobe rođene u znaku Škorpije i Device previše ćudljive i kritične, zbog čega ne mogu da apliciraju za posao kod njih, dok su Jarčevi, Ribe i Vage dobrodošli.

Ovaj neobičan oglas za posao postavila je na oglasnoj tabli univerziteta u gradu Vuhuan kompanija za učenje engleskog jezika izazvavši burne reakcije javnosti, prenosi Frans pres. „Ne želimo Škorpije ili Device, dok će Jarčevi, Ribe i Vage imati prioritet”, navodi se u oglasu.
 
Lokalni mediji prenose izjavu zaposlene u neimenovanoj kompaniji koja je rekla da je istraživala horoskop i da je otkrila da Škorpije imaju snažne ličnosti i ćudljive su dok su osobe u znaku Device previše kritički nastrojene i ne zadržavaju se duže na jednom poslu.
 
“Zaposlila sam ljude koji su rođeni u ta dva horospokspa znaka i oni su se ili svađali sa kolegama ili nisu mogli dugo da ostanu na poslu”, rekla je žena predstavljena samo kao Ksija. U izveštajima se ne navodi zašto su druga tri znaka bolja za mesto profesora i činovnika.
 
Ovo nije prvi slučaj da horoskop utiče na poslodavce. U istom gradu jedna studentkinja, rođena u znaku Raka, pokušala je pre nekoliko meseci da se zaposli u kompaniji koja organizuje venčanja ali je odbijena zbog toga što su “Vodolije i Škorpije pogodnije za posao”.