Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Školarci, pazite šta pišete na Twitter-u o političarima

    Izbori u Srbiji se bliže, a prema vestima koje dobijamo sa svih strana, političke stranke će svim snagama „udariti“ na internet. Društvene mreže su jako privlačne za skupljanje novih glasova, one  donose mogućnost da se prodre do širokih narodnih masa, a i daleko je jeftinije nego „bombardovanje“ televizijskim spotovima ili smeškanje sa bilborda.
     
    Ove nove okolnosti, donose i niz opasnosti. Prisutnost stranačkih aktivista na društvenim mrežama, rodiće nove „balkanske špijune“ koji će pratiti svaku vašu reč. Zato trebaju da budu oprezni tinejdžeri, a  posebno oni koji još idu u školu. Da im se ne bi desilo isto, što i koleginici iz SAD-a, Emi Saliven.
     
    Naime, Ema Saliven, učenica srednje škole Shawnee Mission u Kanzas sitiju,  je prošle nedelje sa odeljenjem u okviru omladinskog programa koji se bavi političkim pitanjima, otišla da sluša izlaganje guvernera ovog distrikta Sema Braunbeka. Međutim, njoj se nije svidelo ono što čuje pa je preko mobilnog telefona podelila to sa svojih 60 pratilaca na društvenoj mreži Twitter, prenosi NBC. „Upravo sam rekla nekoliko zlobnih komentara guverneru Braunbeku i rekla mu da je loš“, tvitovala je Saliven.
     

    Sve bi to prošlo kao mladalačka šala, što je Saliven kasnije i rekla da je bilo, da to nije video neko iz guvernerovog štaba koji prati društvene mreže. Oni su kontaktirali školu, a iz škole je učenici, koja ima 18 godina i legalno pravo da izrazi svoje mišljenje, naloženo da se guverneru izvini, što je ona odbila. „Mislim da imam pravo da kažem svoje mišljenje,“ rekla je Saliven.
     
    Kada su učenicu već počeli da opsedaju advokati i nude joj pomoć ukoliko dođe do drastičnih mera od strane škole, škola je ipak danas izdala saopštenje da ona ne mora da se izvini guverneru. Takođe, i iz kancelarije Sema Braunbeka je izdato saopštenje da je „njegovo osoblje reagovalo preterano“, i da je sloboda govora jedno od američkih najvrednijih sloboda.
     
    Ema Saliven je zbog ovoga stekla veliku popularnost na Twitter-u, pa je sa početnih 60 skočila na gotovo 10 000 pratilaca njenog naloga @emmakate988.
     
    Pripremio: M. Miličković

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE