Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Maybach odlazi u istoriju

    Mercedes- Benz ovih je dana povukao potez koji se već duže vremena očekivao. Nakon poražavajućih prodajnih rezultata, ukinut je Maybach brend.
     
    Kao potvrda ove odluke, objavljena je vest kako je Mercedesov predsednik upravnog odbora Diter Zeče nedavno odlučio zaustaviti razvoj naslednika aktualnih modela, Maybach 57 i 62.
     
    Novi su automobili trebali biti lansirani 2014. godine, ali čini se kako se Mercedes želi fokusirati na vlastiti brend. Štaviše, kompanija namerava popuniti ‘rupu’ nastalu ovom odlukom proizvodnjom sledeće generacije S klase koja će se nuditi u tri verzije, uključujući vrhunski S6000 Pullman.
     
    Opsežna studija pokazala je da Mercedes ima više šanse da se nosi sa konkurentima kao što su Rolls Royce i Bentley ukoliko i sam pređe u viši segment umesto da pokuša spasiti olinjali ugled Maybacha.
     
    Kompanija je tako odustala od napora da se oživi taj brend, koji su započeli još 2002. godine, kada ga je Mercedes kupio. Aktuelni modeli 57 i 62 proizvodiće se do početka 2013. godine kada će stvar preuzeti peta generacija S klase.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE