Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) U susret odmoru: Pet hotela koji će vam ostati u sećanju

    Brojni hoteli nastoje da kreiraju „ono nešto“ da bi vam ostali u pamćenju i bili na dobrom glasu. Evo liste od pet hotela koji su apsolutni rekorderi u tom pogledu na svetu.

    5. Žirafina palata (Najrobi, Kenija)
     


    Žirafina palata izgrađena je 1932. godine, sir Dejvid Dankan zamislio ju je u stilu klasične škotske lovačke kuće. Hotel je smešten izvan grada Najrobi a  službeno je otvoren 1984. godine.

    Nakon što su žirafe izgubile svoje prirodno stanište, sve su prebačene na teritoriju na kojoj se nalazio i sam hotel. Sada pogađate zašto se Hotel prozvao „Žirafina palata“.

    Ako ostanete u hotelu najnormalnija je pojava da vam ujutro kroz prozor proviri žirafa, jer ta dugovrata fascinantna bića okružuju celi hotel.

    4. Hotel- knjižara (Menhetn, Njujork)
     


    Savršen hotel za sve ljubitelje knjiga. Deset spratova su označeni prema standardizovanoj Dewey decimalnoj klasifikaciji. Tako da imate jedan sprat pun knjiga o umetnosti, drugi o filozofiji, religiji, matematici itd. U svakoj sobi takođe se nalaze knjige koje odgovaraju tematici pojedinog sprata.
     

    3. Utter Inn (Jezero Malaren, Švedska)
     

     
    Na prvi pogled izgleda kao ostava za alat nasred jezera. Zapravo ova mala crvena kućica tek je ulaz u podvodni „hotel“. Sobe se nalaze 4 metra ispod jezera, a silazi se stepenicama.

    Soba je puna prozora tako da možete gledati ribice kako veselo plivaju oko vas. Na vrhu imate i čamac sa kojim možete otići u razgledanje jezera ili obližnjeg ostrvceta.

    2. Hotel de glase (Hotel od leda, Kvebek, Kanada)
     

     
    Ovaj zaista unikatan hotel otvoren je od 1. januara do 3. marta svake godine, a napravljen je u potpunosti od leda! Apsolutno sve je izgrađeno od leda, čak i kreveti i stolice.

    Ono što je najzanimljivije je činjenica da se hotel svake godine mora nanovo graditi.

    Hotel de Glase postao je poznat širom sveta, a njegova ledena sala za venčanja jedna je od 10 najpoželjnijih na svetu.

    1. Hang Nga Hotel (Da Lat, Vijetnam)
     

     
    Hang Nga Hotel (ili „luda kuća“ kako ga zove lokalno stanovništvo) sakriven je u planinskom gradiću Da Lat. Ovaj hotel zaista je ekstravagantan primjer arhitekture, pogotovo ako uzmemo u obzir da Vijetnam i nije baš neka zemlja koja bi bila sklona radikalnoj arhitekturi.

    Unutrašnjost hotela pomalo liči na lavirint. Kroz duge hodnike naići ćete na velike ptice, ali i životinje u kavezima.

    Sve skupa pomalo liči na neku pustolovinu iz bajke. Sasvim dovoljno da zasluži mesto kao broj 1 među najčudnijim hotelima sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE