Starica uhapšena zbog prodaje pribora za samoubistvo

PinterestFacebookTwitterShare

Šarlot Hidorn, devedesettrogodišnja penzionerka iz Kalifornije, uhapšena je jer je poslednjih dvadeset godina prodavala pakete za samoubistvo, a od 2007. do 2010. godine nije plaćala porez državi.
 
Šarlot Hidorn je godinama prodavala paket za samoubistvo, koji se sastoji od posebne plastične kapuljače i cevčice za plin, a do sada je prodala preko 1.300 komada. Policija je pokrenula istragu kada je nedavno pored tela jednog dvadesetdevetogodišnjaka koji je izvršio samoubistvo našla „pribor“.
 
Kada je odvedena pred sud penzionisana nastavnica priznala je da je kriva, ali da ipak smatra da „svako treba da ima pravo da sebi odredi kada će da umre i kako“. Sud u San Dijegu pristao je na nagodbu, nakon što je priznala krivicu, pa je neće teretiti za šest (samo)ubistava kod kojih je pronađen njen pribor. Utvrđena joj je kazna od pet godina uslovne slobode, kao i 30.000 dolara zbog neplaćenog poreza. Zanimljivo je da se starica svoj pribor godinama plasirala zainteresovanima putem kataloške prodaje.