Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Muslimanski“ smartphone: Kompas stalno pokazuje u pravcu Meke

    Indijska kompanija Enmac odlučila je da uvede neke novine u proizvodnji mobilnih telefona. Oni su se bacili na „religijsku“ tehnologiju, pa su proizveli „muslimanski“ smartphone. Osnovne karakteristike ovog telefona su da kompas stalno pokazuje u smeru Meke, a da je Kuran „standardna oprema“.

    Procenjuje se da će ovaj proizvod imati dobru prodaju, zato što u Indiji najbrže raste broj korisnika mobilnih telefona sa više od 850 miliona pretplatnika među kojima su i pripadnici nižih slojeva, ako što su poljoprivrednici ili vozači rikši, piše Daily Mail.

    U Enmac-u kažu kako je broj korisnika mobilnih među 180 miliona muslimana u Indiji manji nego u „opštoj populaciji“, pa se tako nadaju da će se taj broj znatno povećati uz ovu ponudu prikladnog proizvoda ili usluge za njih.

    „Religija zauzima izrazito važno mesto u indijskom društvu, kao i mobilni telefoni. Naš cilj je bio izbaciti proizvod koji će objediniti oba sektora, proizvod koji će biti kombinacija tehnologije i religije, prvi takav u Indiji“, kazao je Anuj Kaniš, koji je predstavio Enmac u Indiji.

    Enmac prevodi Kuran s arapskog jezika na 29 drugih jezika. Postoji i priručnik za indijske muslimane kako obavljati religijske rituale. Kaniš je kazao da se kompanija usmerila na „religijsku tehnologiju“ kako bi pomogla prezaposlenim korisnicima „da ostanu povezani s Bogom“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE