Za „tviteraše“ posebna sedišta u bioskopima

PinterestFacebookTwitterShare

 
Mobilni telefoni, Ajpedi, tableti i drugi slični uređaji više neće biti zabranjeni u američkim bioskopima koji su, u želji da privuku što veću publiku, promovisali jednu novu koncepciju gledanja filmova – iz tzv. „tweets seats“ ili sedišta za ljubitelje Twitter-a.
 
Ovi bioskopi čak podstiču gledaoce da koriste elektronske uređaje kako bi svoje emocija podelili sa drugima tokom same projekcije filma. Kako piše list „USA Today“, nekoliko bioskopskih sala u Americi nudi sedišta rezervisana za okorele korisnike raznih društvenih mreža poput Twitter-a i Facebook-a.
 
Cilj je naravno privući što veća publika u bioskope. Time se ne samo omogućuje gledaocima koji ne mogu bez svojih mobilnih telefona da prate film i ujedno nesmetano tvituju već se preko njihovih poruka i komentara namamljuju druge osobe da vide film. Ukratko, lepa besplatna reklama. 
 
Da ne bi smetali ostalim gledaocima bukom i osvetljenjem aparata, „tviterašima“ su rezervisana sedišta na samom dnu sale koja su često i najomiljenija. U ostatku sale će, međutim, tokom projekcije i dalje važiti zabrana korišćenja mobilnih telefona i drugih uređaja.