Srbija četvrta po prodaji fudbalera

PinterestFacebookTwitterShare

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Ivan Ćurković izjavio je da je Srbija na četvrtom mestu u svetu po broju prodatih igrača u strane zemlje.
 
Od Srbije više fudbalera ode u inostranstvo samo iz Brazila, Francuske i Argentine.
 
„Prema poslednjim podacima Svetske fudbalske federacije (FIFA), Srbija je na visokom četvrtom mestu po broju prodatih fudbalera u inostranstvo. Ispred nas su samo Brazil, Francuska i Argentina i to je naša realnost“, rekao je Ćurković.
 
„Sadašnji stadioni ne donose prihod i moraju da se oslone na prodaju igrača“, dodao je Ćurković na međunarodnom sajmu „Ekonomija sporta“ u Beogradu. 

Ćurković je dodao da stadioni Crvene zvezde i Partizana zadovoljavaju minimalne bezbednosne uslove. 

„Ukoliko se nešto uskoro ne promeni, nećemo imati gde da organizujemo međunarodne utakmice. Ne postoje adekvatne bezbednosne mere, video nadzor, a većina huligana ne kupuje ulaznice. Kada se na to dodaju pirotehnička sredstva, tuče, skandiranje političkih parola, dobijamo negativnu sliku o fudbalu u Srbiji“. 

Potpredsednik FSS-a je istakao da je fudbal u Srbiji ugrožen, jer su stadioni bez biznis plana koji bi mogao da pokrije održavanje, kao i da bi moderni objekti doneli bolje rezultate i atmosferu na tribinama, porodičnu zabavu i sport bez nasilja.