Uspeh Mazde na testu polovnih vozila u Nemačkoj

PinterestFacebookTwitterShare

Modeli japanske „Mazde“ ušli su u prvih 10 vozila sa najmanje nedostataka na testiranju polovnjaka za nemački servisni izveštaj za 2012. godinu, u svim starosnim klasama.

Među njima se izdvojila mazda 2, koja je osvojila drugo mesto u klasi vozila starih tri godine, sa samo 2,6 odsto udela kada je reč o nedostacima, saopštila je „Mazda“.
 
U top 10 listi u klasi tri godine starih vozila svrstala se i mazda 3 sa kvotom od 3,2% odsto, zauzevši osmo mesto.
 
Mazda 2 i mazda 3 su zauzele šesto i 10. mesto u klasi vozila starih pet godina, a u klasi vozila starih sedam godina šesto i sedmo mesto. Ti modeli su imali i najmanje nedostataka u sveukupnom istraživanju.
 
Omiljeni roadster širom sveta MX-5 osvojio je šesto mesto u klasi modela starih devet godina, kao i peto mesto u klasi vozila od 11 godina.
 
U testovima polovnih vozila nezavisni stručnjaci su ispitali oko osam miliona vozila u periodu od jula 2010. do juna 2011. godine.
 
Izveštaj je urađen u saradnji sa magazinom „Auto Bild“, a izlazi 16. decembra. Ovaj izvještaj je od velike pomoći kupcima kako starijih, tako i novih modela, jer je potvđeni pokazatelj pouzdanosti i kvaliteta vozila.