Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd domaćin vaterpolo EP 2016.

    Domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine biće Beograd, odlučio je Biro Evropske plivačke federacije (FEN) u Šćećinu.


    Očekivalo se da će odluka o domaćinstvu biti doneta u subotu posle podne, ali su čelnici LEN odmah posle svih kandidatura i kratkog zasedanja odlučili da Beogradu posle deset godina ponovo povere domaćinstvo.

    „Pre svega želim da čestitam svima koji su naporno radili u spremanju kandidature. Konkurencija je bila žestoka, u igri su po raznim osnovama i za organizaciju takmičenja bili Berlin, Ljubljana, Istanbul, Stkholm i još neki gradovi“, rekao je Marko Stefanović generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije.

    Beograd je dobio priznanja za pripremu kandidature, a na samoj sednici je bio postavljen veći broj pitanja.

    „Verovali smo da možemo da prodjemo ali nismo očekivali da će biti toliko pitanja. Na sve smo imali odgovor i čelnici LEN su bili zadovoljni. Sada nam predstoji posao kod kuće. Do šampionata ima još četiri godine jer je termin januar 2016. i moramo da napravimo operativni plan“, dodao je Stefanović.

    Naredno Evropsko prvenstvo biće održano već u januaru sledeće godine u Ajndhovenu, dok će domaćin šampionata 2014. godine biti Budimpešta. Šampionat ’Starog kontinenta’ čiji će domaćin biti Beograd ujedno će biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre te godine u Rio de Žaneiru.

    Zanimljivo je da postoji ideja da se neki od mečeva na Evropskom šampionatu igraju i u montažnom bazenu koji bi bio napravljen u hali „Pionir“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE