Novogodišnji vašar počinje 16. decembra

PinterestFacebookTwitterShare

Novogodišnji vašar, 51. po redu, biće održan od 16. do 30. decembra u halama 1 i 1a, i na otvorenom prostoru, uz učešće oko 100 izlagača, saopšteno je danas sa Beogradskog sajma.

Novogodišnji vašar, poslednja manifestacija u ovoj godini, tradicionalno najavljuje za građane kraj stare i dolazak Nove godine i predstavlja uvod u novogodišnje raspoloženje i veselje, a za Beogradski sajam kraj poslovne godine i uspešan rad na organizaciji i realizaciji 30 sajamskih priredbi.

Kako se podseća u saopštenju, tokom protekle godine Beogradski sajam je i pored poznatih ekonomskih problema organizovao značajan broj manifestacija, čime je u velikoj meri doprineo promociji srpskih privrednih subjekata na domaćem i inostranom tržištu.

Vašar se ove godine otvara u petak, 16. decembra u 18:00 časova, velikim vatrometom ispred Hale 2, koji priprema Agencija „Nomad“, uz kuvano vino i rakiju.

Radno vreme manifestacije je radnim danom od 13:00 do 20:00 časova, uključujući i prvi dan, a subotom i nedeljom od 10:00 do 20:00 časova.

Cena ulaznice je nepromenjena i iznosi 200 dinara, koja će ujedno radnim danom omogućavati jednu besplatnu vožnju u luna parku. Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz, a cena parkinga je 100 dinara na sat.

Kako se ističe, trgovci najavljuju značajne popuste za artikle koji se najčešće kupuju pred božićne i novogodišnje praznike.

Deo zatvorenog i otvorenog prostora namenjen je restoranima i kafićima. 

Na otvorenom prostoru smeštene su i tezge sa konditorskim proizvodima, šećernom penom, ušećerenim voćem, krofnicama, ukrasima za jelku, raznobojnim helijumskim balonima.

Na Novogodišnjem vašaru biće prisutne i humanitarne organizacije- Crveni krst, Udruženje civilnih invalida rata, Prihvatilište za decu..