Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Valensija nastavlja izgradnju novog stadiona

    Fudbalski klub Valensija sklopio je ugovor sa španskim zajmodavcem „Bankijom“ koji će omogućiti nastavak izgradnje novog stadiona, zaustavljene početkom 2008. zbog finansijskih problema.

    Izgradnja „Nove Mestalje“ trebalo bi da bude završena u roku od dve godine, a sa „Bankijom“ je dogovoren srednjoročni kredit na neodređeni iznos, objavila je Valensija na klupskom sajtu.

    Ovo je istorijski dan koji će obradovati stotine hiljada navijača Valensije. Oni će uskoro moći da gledaju svoj tim na jednom od najboljih stadiona u Evropi“, izjavio je predsednik kluba Manuel Ljorente.

    Valensija je jedan od brojnih španskih klubova suočenih sa ozbiljnim finansijskim teškoćama poslednjih godina. Njeni dugovi su na kraju sezone 2009/10. iznosili čak 471 milion evra. Klub je zbog toga bio primoran da proda najbolje igrače, među kojima su reprezentativci David Vilja i David Silva.

    Valensija je trenutno trećeplasirana na tabeli španskog prvenstva i ukoliko sačuva tu poziciju sledeće sezone će ponovo biti direktan učesnik Lige šampiona. Ove sezone nije uspela da se probije u nokaut fazu elitnog takmičenja posle poraza od londonskog Čelsija, tako da će na proleće igrati u Ligi Evrope.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE