Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktan prenos sahrana i krštenja

    Danska luteranska crkva u Skerbeku ponudila je svojim vernicima mogućnost direktnog prenosa sahrana i krštenja preko interneta, kako bi bližnji mogli da prate ceremoniju bez obzira gde se trenutno nalaze, piše danski list „JydskeVestkysten“.

     
    „Jednostavno, godinama sam se sretao sa članovima porodica koji nisu mogli da budu na licu mesta, u samoj crkvi, i zbog toga su, naravno, bili strašno tužni“, objasnio je lokalni paroh Simon Talbo Lineberg Stubkjer.

    On je kazao da je ponuda namenjena samo najbližim članovima i prijateljima familije, sprečenim da prisustvuju sahrani, tako da će se, najverovatnije, linku moći pristupiti uz pomoć prethodno dobijene lozinke.

    Ideja za prenos sahrana i krštenja preko interneta nastala je nakon što je crkva instalirala opremu za direktan prenos bogosluženja u dva staračka doma, za korisnike koji zbog poodmaklih godina nisu u mogućnosti da dođu u crkvu.

    Nadležni biskup, Elizabet Dons Kristensen, iako do sada nije čula za nešto slično, pozdravila je ideju kao nov i svež način razmišljanja i odbacila bojazni da će ispred monitora možda ostati i neki koji su mogli da se pojave u crkvi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE