Nađite svog idealnog saputnika preko Facebook-a ili LinkedIn-a

PinterestFacebookTwitterShare

Holandska aviokompanija KLM razvila je sasvim novu i neobičnu uslugu koja ćeod iduće godine putnicima omogućiti da putem Facebook i LinkedIn profila odaberu svog idealnog saputnika tokom leta.

Ideja usluge pod nazivom „Meet and seat“ ili u prevodu ‘upoznajte te se i sedite zajedno’ putnicima će omogućiti da putem društvenih mreža izaberu osobu koja im odgovara i s kojom dele ista interesovanja kako bi im let bio što ugodniji, piše Huffington Post.  Pristup društvenim mrežama u ovu svrhu putnicima će isto tako omogućiti da suputnike odaberu na osnovu njihovog izgleda ili čak posla kojim se bave.

Usluga Meet and seat još uvek je u izradi, a za one putnike koji tokom leta preferiraju slušanje muzikei ignorisanje svog suseda biće ponuđena i opcija ‘opt-out’ kako ne bi morali da dele svoje lične podatke.
 
KLM nije prva avionska kompanija koja je prihvatila mogućnosti društvenih mreža za kreiranje dodatnih usluga i ponuda. Malayasia Airlines će uskoro omogućiti uslugu kojom će putnici putem Facebooka moći da provere da li će i njihovi prijatelji biti na istom letu.
 
Druga kompanija, AirTroductions, tokom 2006. godine punila je medijske stupce nudeći svojim redovnim putnicima mogućnost usluge upoznavanja partnera među ostalim putnicima.