Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prodat i poslednji Bugatti Veyron

    Svetski bogataši otimaju se za kupovinu najskupljih automobila, bez obzira na ekonomsku krizu, pa je tako italijanski „Bugatti“, po ceni od 2,37 miliona evra, prodao i poslednji primerak od 300 proizvednih sportskih automobila „Veyron Coupe“.

    Reč je o najskupljem automobilu na tržištu, koji ima pravo da učestvuje u uličnom saobraćaju. Model dostiže brzinu od čak 430 kilometara na sat. Vozilo ima motor od 16 cilindara (dva motora od osam cilindara spojena u jedan), 64 ventila i 1001 konjsku snagu. Motor hladi čak 10 hladnjaka.
     
    Menjač je sedmostepeni automatski i omogućuje promenu brzine u manje od 150 milisekundi. Vozilo koristi i specijalne „Mišelin“ gume, za velike brzine, a testirano je 2010. godine.
     
    Pri maksimalnoj brzini u jednoj sekundi u motor uđe vazduha koliko proječan čovjek udahne u četiri dana i pun rezervoar goriva od 100 litara potroši za 12 minuta, dok bi se gume nakon 15 minuta potpuno rastopile.
     
    „Bugatti Veyron“ ne samo da je najsnažniji, najbrži i najprestižniji automobil današnjice, već i izgledom može da se okarakteriše kao vozilo nekog super-heroja, recimo Betmena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE