Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kompanija „flydubai“ počinje sa kargo transportom

    Flydubai, prva low cost aviokompanija iz Dubaija, pokrenula je novu kargo diviziju koja će omogućiti da ova kompanija ostvari svoj cilj i pruži kako jednostavan, dostupan i pristupačan prevoz ljudi tako i robe širom regiona preko Dubaija.
     
    Flydubai kargo, koji će početi da posluje 1. januara 2012, prevoziće robu na svih 48 destinacija ovog niskotarifnog avioprevoznika. Kargo, koji obuhvata robu sa kratkim rokom trajanja, tekstil, elektroniku, kurirske pošiljke, poštu i lekove, moći će da se šalje iz bilo kog grada u okviru mreže kompanije flydubai i van nje, uključujući i Beograd od novembra 2011. godine.

    „Početak rada divizije flydubai kargo predstavlja još jedan značajan uspeh naše aviokompanije. Pored toga što nije uobičajeno da jedan niskotarifni avioprevoznik ima ovu uslugu, takođe je redak slučaj da je ima tako mlada aviokompanija kao što je flydubai. Međutim, inicijative kao što je ova, izdvajaju nas od konkurenata i garantuju da ćemo nastaviti da budemo lideri u niskotarifnom segmentu avioprevoza, uz Dubai kao naš logistički centar“, izjavio je Gait Al Gait, generalni direktor flydubai, i dodao „flydubai ima izuzetne rezultate u pogledu tačnosti a tako će biti i sa prevozom robe, koja će pre utovara u avion prolaziti kompletnu bezbedonosnu kontrolu, čime se garantuju bezbedni letovi za sve naše putnike i posadu“.

    Očekujući da 60 odsto transportovane robe bude tranzitna roba, flydubai je potpisao ugovore sa drugim aviokompanijama za prevoz robe van svoje mreže. flydubai očekuje da će na mesečnom nivou prevoziti 1.500 tona robe svojim avionima najnovije generacije Boeing 737-800 NG, što je jednako robi koju preveze 15 teretnih aviona Boeing 777.

    U skladu sa najnovijom inicijativom Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA), sve pošiljke će imati elektronska dokumenta umesto klasičnih papirnih otpremnica. Očekuje se da avioindustrija ovim potezom ostvari uštedu od 1,2 milijarde dolara.

    Rezervacije za flydubai kargo se mogu vršiti od 29. decembra 2011. godine preko lokalnih kancelarija, pozivom na +971406033772 od nedelje do četvrtka od 8 do 17 časova ili na e-mail [email protected].

    Istovremeno, flydubai je napravila pionirski korak u cilju podizanja svesti o bezbednosnim demonstracijama u samom avionu, kreirajući filmove sa ekskluzivnim animiranim likovima iz FREEJ crtanih serija, izuzetno popularnih u Dubaiju. Filmovi su putnicima dostupni na engleskom i arapskom jeziku. „Naša saradnja sa FREEJ je još jedan primer inovativnog pristupa naše avio kompanije korisnicima usluga. Kako je bezbednosna demonstracija vitalni deo svakog leta, želeli smo da našim putnicima dostavimo informacije na originalan, ali i informativni način“, rekao je Gait Al Gait.

    Istovremeno, flydubai je uveo nove linije i kreće da leti za Irak od januara i to u Bagdad i Nadžaf.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE