Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    UNS oduzima nagradu Njuz.netu

    Kako Bizlife nezvanično saznaje, satiričnom internet sajtu Njuz.net biće oduzeta godišnja nagrada Udruženja novinara Srbije (UNS) koja mu je dodeljena juče u Beogradu.
     
    Razlog tome je prilog u Dnevniku 2 na RTS-u u kome je naglašeno da je jedan od odlučujućih faktora za dobijanje nagrade bila vest o ajkuli i Srbinu koja je prenešena u velikom broju stranih medija. Naime, posle priloga na nacionalnoj televiziji došlo je do velikog broja prijava od strane građana, koji su tvrdili da je vest o ajkuli i Srbinu objavljena još 2010. godine, što ovaj sajt izbacuje iz konkurencije za nagradu. Nagrade su bile dodeljivane samo za dostignuća u tekućoj godini.
     
    „UNS je napravio previd u slučaju Njuz.neta. Kada smo razmišljali o dodeli nagrade, nismo imali nikakve dvojbe da će ona otići u ruke novinarima ovog sajta, ali kada se sporni izveštaj pojavio u medijima i kada smo dobili informacije od građana i nekih revnosnih kolega, nismo hteli da se oglušimo o statut UNS-a, pa ćemo nagradu morati da dodelimo nekom drugom,“ rekla je Ljiljana Smajlović, predsednik ove organizacije.
     
    Mogućnost da im se oduzme nagrada zatekla je redakciju Njuz.neta u neverici. Najemotivnije ovu odluku je primio Viktor Marković, jedan od novinara, koji je cipelom gađao prenosioca informacije, a zatim napisao novu lažnu vest za sajt koju je iz protesta rešio da nikad ne objavi. „Ovo je jedna velika nepravda, ali naš pravni tim uradiće sve što je potrebno kako bi se nagrada vratila u naše vitrine,“ rekao je nešto smireniji Marko Dražić, Markovićev kolega.
     
    Kako Bizlife saznaje, iz dobro obaveštenih izvora u UNS-u, postoji mogućnost da se Njuz.netu ipak nekako nadoknadi pretrpljena duševna bol za oduzimanje nagrade, pa su tako u opciji mogućnost da se satiričnom sajtu dodeli specijalna „UNS plus“ nagrada za životno delo ili da se naknadno uvede nagrada „Best web by Miss Yu“, koju bi im uručila Vesna de Vinči.
     
    Ova vest je, naravno, izmišljena. Ovo je naš način da čestitamo kolegama sa Njuz.neta, jedinom internet sajtu koji je ove godine dobio nagradu UNS-a. Čestitamo i Udruženju novinara Srbije koje je prepoznalo internet kao jedan od načina informisanja.
     
    M.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE