Kusturica na čelu Skijaškog saveza Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Vanredna Skupština Skijaškog saveza Srbije će danas izabrati novog predsednika, a jedini kandidat je filmski režiser Emir Kusturica.
 
Dosadašnji predsednik Skijaškog saveza Srbije Dragor Stojanović rekao je da je reditelj prihvatio kandidaturu. „Na osnovu predloga većine klubova, mi smo stupili u pregovore sa gospodinom Kusturicom i on je definitivno prihvatio kandidaturu. Jedina tačka dnevnog reda na sutrašnjoj sednici biće izbor predsednika“, rekao je on.
 
Stojanović je istakao da po statutu Saveza predsednik bira članove Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i sudijske komisije. 

„Našoj javnosti je poznat dosadašnji doprinos gospodina Kusturice u razvoju skijaških sportova, posebno alpskog skijanja, a njegov stvaralački duh je poznat širom sveta“, rekao je Stojanović. 

Kusturica je predložio da za potpredsednike Saveza budu izabrani Dragan Stojadinović, Goran Perčević, Bratislav Čeperković i Dejan Ljevnajić. 

Dragor Stojanović će u narednom periodu biti predsednik Izvršnog odbora, čiji će članovi biti Miodrag Kostić, Kiril Kravčenko, Mirko Mandić i Zoran Marjanović. 

Sednica će se održati u danas u 13.00 na Mokroj gori.