Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Stampedo širom SAD zbog novih Er Džordan patika, prijavljena i pucnjava

    U radnjama širom Sjedinjenih Američkih Država došlo je do pravog stampeda, dok su se kupci gurali da kupe nove “Najki” patike, retro verziju klasičnog modela “Er Džordan”.


    Od Kalifornije do Džordžije zabeleženo je niz incidenata, koji podsećaju na nasilje ranih devedesetih na ulicama Amerike, kada su patike postale popularna meta za lopove, preneo je BBC.

    Policija je u petak ujutro bila primorana da koristi suzavac protiv dvadesetak kupaca koji su se potukli u tržnom centru u Sijetlu, dok su čekali u redu da kupe svoj primerak crno-belih patika “Er Džordan 11 retro konkords”. Jedan muškarac je uhapšen zbog toga što je udario policajca.

    “On nije dobio svoje patike, već je otišao u zatvor”, rekao je policajac Majk Marfi, dodajući da u pitanju nije bila mirna grupa kupaca, već da je bilo mnogo neprijateljski nastrojenih ljudi.

    Najmanje četiri osobe uhapšene su nakon što su kupci provalili u jednu radnju sa novim patikama u Litoniji u Džordžiji, a jednog kupca su nepoznate osobe pokušale da opljačkaju, misleći da je kupio “Er Džordan” u Stoktonu u Kaliforniji.
      
    Oko 100 kupaca je nasilno ušlo u tržni centar u Tejloru u Mičigenu, prijavljeno je niz incidenata u Severnoj Karolini, Indijani i Nebraski, a u Ričmondu u Kaliforniji došlo je čak i do pucnjave u kojoj, srećom, nije bilo povređenih.

    Kompanija “Najki” još se nije oglasila s komentarom.

    Par novih patika košta oko 180, a na iBeju su se prodavale i do 605 dolara. Originalne “Er Džordan” patike stvorile su kolekcionare koji ih retko nose, ali su u stanju da čekaju satima da kupe najnoviji model.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE