Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američka vojska prati „kretanje“ Deda Mraza

    Američka vojna centrala u državi Kolorado koja po tradiciji prati „kretanje“ Deda Mraza za Badnje veče registrovala je ove godine rekordan broj dece koji su se raspitivali dokle je stigao omiljeni deka u delenju božićnih poklona.
     
    Dobrovoljci u vazdužnoj bazi Komande vazduhoplovne odbrane Severne Amerike (NORAD) u Koloradu primili su sinoć oko 100.000 telefonskih upita o njegovom napredovanju, što je premašilo prethodni rekord od 80.000 poziva.

    Takođe je stranica Deda Mraza na „Fejsbuk“ nalogu NORAD-a imala skoro milion „lajkova“ u odnosu na 716.000 pre godinu dana.

    Tradicija je počela pre 1955. godine kada je u jednoj reklami objavljenoj u novinama za robnu kuću Sirs-Roubak rečeno deci da okrenu telefon ako žele da razgovaraju sa Deda Mrazom. Datom telefonskom broju nedostajala je jedna cifra pa je prvi poziv greškom upućen u prethodnicu NORAD-a, a pukovnik koji je digao slušalicu nije imao srca da razočara dete i rekao mu je da će proveriti radare da vidi gde se nalazi Deda Mraz.

    Dobrovoljci za redovnu godišnju akciju „NORAD prati Deda Mraza“ prenose da su ove godine deca počela da zovu u subotu u četiri ujutro.

    „Telefoni su zvonili kao ludi“, rekao je juče poručnik Bil Luis. Stizalo je po 8.000 poziva na sat. Zvaničnici pripisuju veliki broj poziva ove godine tome što ljudi prenose jedno drugom dobro iskustvo a i društvenim mrežama.

    Takođe, ove godine vlasnici „smartfona“ preko posebne aplikacije mogu da prate Deda Mraza a do sad ju je preuzelo više od 700.000 ljudi.

    Prva dama SAD Mišel Obama bila je prethodne godine na kratko među dobrovoljcima koji su primali dečje pozive. Ona je primila oko deset poziva, a zvaničnici kažu da njen glas nije posebno impresionirao decu, koja su sva bila zainteresovana samo za jednu stvar – gde je Deda Mraz.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE