Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Sprat hotela namenjen isključivo ženama

    Iza zatvorenih staklenih vrata na 17. spratu kopenhagenskog hotela Bella Sky nalazi se Bella donna, deo hotela gde je muškarcima zabranjen pristup, tako da žene mogu u potpunosti da se opuste, ne razmišljajući o tome da li će naleteti u hodniku na nepoželjnog muškarca.
     
    Ulazak u Bella donnu je toliko restriktivan da i žene koje žele da dovedu muškog gosta u svoju sobu mogu to da učine ali tek pošto svoju sobu zamene sobom na nekom od drugih spratova hotela. Sem u hitnim slučajevima ovaj sprat zabranjen je i za menadžera hotela Andersa Delunda, a jedini pripadnik muškog pola kome je dozvoljen prpistup je šef obezbeđenja.
     
    Kada je ultramoderan hotel sa četiri zvezdice otvoren u maju, uprava nije imala na umu da na poseban način zaštiti žene, seća se Delund. „To je samo mala prevencija“, koju naročito pozdravljaju poslovne žene, koje same putuju i strahuju da bi neko mogao da ih prati do njihove sobe, objasnio je menadžer hotela.
     
    Delund je rekao da postoji razlika u očekivanjima muškaraca i žena: „Kada žena uđe u hotelsku sobu, ona prvo pogleda kupatilo, da li je čisto, da li lepo izgleda i da li u njemu ima svega što joj je potrebno. Muškarci, pak, prvo pogledaju kakav im je pogled iz sobe, televizor i gde se nalazi utičnica za bateriju za telefon“. 

    Na 17. spratu sve je u tonovima ružičaste i bordo boje, za razliku od ostalih spratova u kojima preovlađuju siva i crna. Žene u Bella donni uživaju i u specijalnim ponudama, u njihovim sobama se nalaze buketi svežeg cveća, modni magazini, voće i čokoladice, a u kupatilima kvalitetni šamponi, kreme i maske za lice. 

    Delund je kazao da ta dodatna usluga u 20 soba na 17. spratu ne znači da su muškarci, kojima je na raspolaganju ostalih 749 soba, diskriminisani, pogotovo što soba u Bella doni košta 40 evra više nego ista soba na nekom drugom spratu. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE