Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koji su automobili najotporniji na loše puteve?

    Oštećene saobraćajnice pravilo su, a ne izuzetak čak i u najrazvijenijim državama. Ipak, za razliku od domaćih osiguravajućih kuća, one u Velikoj Britaniji beleže podatke o prijavljenoj šteti i formiraju izuzetno iskoristive baze podataka koji su dostupne javnosti.

    Zahvaljujući, na primer, Warranty Direct-u u nastavku možete pronaći spisak automobila koji su najotporniji na oštećene saobraćajnice. Britanska osiguravajuća kuća nakon višegodišnjeg analiziranja statistika došla je do rezultata koji ‘Hondu’ smeštaju na sam vrh kad je u pitanju otpornost na šokove izazvane lošim kvalitetom podloge.

    Svega 1,4 posto vlasnika ‘Honde’ prijavilo je štetu na svojem automobilu uzrokovanu rupama na saobraćajnicama, dok je isto učinilo čak 12,2 posto vlasnika Chryslerovih automobila.

    Iznenađujuće ili ne, na vrhu liste otpornih marki nalaze se redom japanski i korejski proizvođači, dok je gotovo čitav spisak deset najgorih sastavljen od evropskih proizvođača.

    Prema natpisima Warranty Directa, prosečni trošak popravke štete uzrokovane lošim kvalitetom puta iznosi oko 360 evra, ali u pojedinim slučajevima iznosio je i više od 2.600 evra.
     
    Najotpornije marke:

    1. Honda

    2. Tojota

    3. Hjundai

    4. Nisan

    5. Kia

    6. Mitsubiši

    7. Mini

    8. Suzuki

    9. Ford

    10. Mazda

     
    Najmanje otporne marke:

    1. Krajsler

    2. Smart

    3. Mercedes-Benz

    4. Land Rover

    5. Jaguar

    6. Sab

    7. Fiat

    8. BMW

    9. Seat

    10. Opel

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE