Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Doček Nove godine najskuplji u Pragu

    Najskuplji evropski grad za doček Nove godine, sa stanovišrta turista koji se spremaju na put, biće Prag, u kome je prosečna cena dvokrevetne sobe u hotelu 361 evro.
     
    Iako je uobičajena cena u hotelima širom Praga tokom decembra u proseku iznosila 98 evra, stanje uoči praznika se promenilo, pa je tako glavni grad Češke postao praktično nedostupan za doček Nove godine ljudima koji nemaju dubok džep, objavio je ukrajinski sajt tsn.ua pozivajući se na istraživanje stručnjaka za turizam.
     
    Međutim, zaposleni u turizmu u Pragu u javnost daju druge cene. Kako navodi PR Asocijacije čeških turističkih agencija Tomio Okamura, Prag je među evropskim turistima jedna od najpopularnijih destinacija za doček Nove godine. U Češku će, prema preliminarnim podacima Asocijacije, ove godine doći oko 200.000 stranih turista, od toga približno 80 odsto u metropolu.
     
    Kako prenosi češka agencija ČTK, sajt za hotelske rezervacije Hotel.cz navodi da je cena dvokrevetne sobe u hotelu sa četiri zvezdice u prazničnom terminu od 180 evra, dok je u hotelu sa tri zvezdice prosečna cena oko 80 evra.
     
    Novogodišnja noć je u pogledu turizma, prema Okamuri, najprometnija noć u celoj godini, kada cene smeštaja rastu, ali u poređenju sa prethodnim godinama povećan je i nivo usluga, tvrdi Okamura.
     
    Istraživanje koje je preneo ukrajinski sat tsn.ua, a prenela ČTK, bavilo se upoređivanjem cena hotela u 35 evropskih metropola. Prema tom izvoru, turistički par može da provede novogodišnju noć u Parizu u proseku za 239 evra, u Veneciji, Edinburgu i Amsterdamu za 250, a u Barseloni za oko 200 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE