Fudbalerima isplata u drvima za ogrev

PinterestFacebookTwitterShare

Fudbalski klub „Donja Vrbava“ u istoimenom gružanskom selu, koji se takmiči u ligi Moravičkog okruga, premije i primanja igračima isplaćuje u drvima za ogrev.
 
Predsednik Upravnog odbora kluba Mileta Braković je izjavio da nisu u mogućnosti da obezbede novac za bilo kakva plaćanja, osim za prevoz, a pošto je taj kraj šumovit, te ima drva, sa igračima su postigli dogovor da im to bude premija. Kubik drzva košta do 40 evra. On kaže da članovi uprave i donatori daju po nekoliko kubnih metara drva iz svojih šuma i to se deli fudbalerima koji su došli iz Gornjeg Milanovca, Kragujevca i dugih mesta.
 
„Ne dobijaju svi igrači isto, to zavisi od dogovora i njihovog doprinosa u igri, kao i odnosa prema ekipi i saigračima, a za ovu godinu smo izmirili sve naše obaveze i fudbaleri su na odmoru i spremamo se za nastavak prvenstva“, kaže Braković.
 
Sportski savez Opštine Gornji Milanovac je za najistaknutijeg sportskog radnika u ovoj godini proglasio Miletu Brakovića koji je sa meštanima izgradio svlačionice pored igrališta. FK „Donja Vrbava“, osnovan pre 56 godina, na osmom je mestu tabele Okružne lige.