Plati i gledaj trening Barselone

PinterestFacebookTwitterShare

Fudbalski klub Barselona naplaćivaće ulaz na predstojeći otvoreni trening prve ekipe da bi povećala svoje prihode.


Šampion Evrope i Španije saopštio je da će članovi kluba moći besplatno da gledaju trening na Mini stadionu, pored “Nou Kampa”, kao i da će moći da povedu tri gosta.

Oni koji nisu članovi moraće, međutim, da plate pet evra da bi gledali Lionela Mesija, Ćavija Ernandesa i Andresa Inijestu kako vežbaju.

Trenutni predsednik Sandro Rosel koristio je sasvim nove i nezabeležene metode u pokušaju da smanji veliki dug kluba. Barselona duguje 369 miliona evra, a prošle sezone je izgubila devet miliona, iako je osvojila prvenstvo Španije i Ligu šampiona. 
 

Barselona je saopštila da je klub često naplaćivao gledanje treninga i da se to isto radilo za vreme mandata prošlog predsednika, Đoana Laporte, kao i da je taj potez neophodan iz bezbednosnih razloga. 
 

Klupski šampion sveta nedavno je potpisao ugovor vredan 171 milion evra sa Katarskom fondacijom, koja je tako postala prvi sponzor na dresovima kluba u istoriji kluba, dugačkoj 112 godina. 
 

Barselona je ranije ove godine ukinula svoj bejzbol klub posle 80 godina postojanja, a smanjila je i troškove za 12 manjih sportova. 
 

Dugovi najvećeg rivala Barselone, Real Madrida, na sličnom su nivou, ali kraljevski klub nije naplaćivao navijačima prisustvo otvorenom treningu ekipe u avgustu, kada je na “Santjago Bernabeu” došlo 57.000 ljudi.