Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Kako izgleda crkva preuređena u moderan stan?

    Zbog sve manje zainteresovanosti za odlazak u crkvu zadnjih nekoliko decenija u Holandiji, brojne su crkve izgubile svoju funkciju. Urušavaju se, demolirane su ili su prenamenjene. 

    Zbog svojih specifičnih arhitektonskih obeležja u procesu prenamene često donose brojna ograničenja. Ne može svaka crkva služiti kao izložbeni prostor, a u slučajevima stambenog korišćenja kvalitet izvornog prostora obično je izgubljen. 
     

    Holandska kompanija Zecc preuredila je staru kapelu u stan, poštujući karakter izvornog prostora. Kapela je bila deo velikog kompleksa franjevaca u Utrehtu, koji je na vrhuncu, sredinom 20. veka, udomljavao preko 200 stanovnika. Sredinom prošle dcecenije kompleks je podeljen i pretvoren u oko 40 stanova. 
     

    Dizajnerski tim odlučio je zadržati mnoge izvorne karakteristike, kao što su visoki gotički vitražni prozori i originalne orgulje. Kako bi omogućili više prirodnog svetla, napravili su dodatni prozor sa staklom u Mondrianovim stilu. Celi dnevni boravak obojen je u belo, dok su gornje, privatne sobe, u tamnijim tonovima. 

    Reč je o kontraverznom i čudnom prostoru, ali neosporno modernom i elegantnom. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE