Tri Srbina u najgorem timu Reala svih vremena

PinterestFacebookTwitterShare

Trojica srpskih fudbalera našli su se u najgoroj postavi Real Madrida u istoriji prema izboru portal Futbol Primera.
 


 
Dvojica su ‘kraljevski’ klub pojačali iz Crvene zvezde (Dejan Petković i Perica Ognjenović), a jedan je došao iz Partizana (Predrag Spasić).
 
Osim njih trojice, u najgorem timu Reala još se nalaze argentinski golman Albano Bizari, Džonatan Vudgejt, Rojston Drente, Klodemir Vitor, Tomas Gravesen, Fredi Rinkon i Edvin Kongo.
 
Predrag Spasić ponikao je u kragujevačkom Radničkom, od 1988 do 1990. igrao je za Partizan, a zatim je prešao u Real, za koji je upisao 22 nastupa. Do kraja karijere igrao je za Osasunu, Atletiko Marbelju i beogradski Radnički.
 
 
 
Dejan ‘Rambo’ Petković ponikao je u FK Majdanpek, sa 16 godina prešao je u Radnički iz Niša, a u Crvenu zvezdu došao je 1992. godine. Posle tri sezone otišao je u Real, ali je za Madriđane odigrao samo osam utakmica.
 
Bio je na pozajmicama u Sevilji i Santanderu, a od evropskih klubova nastupao je još za Veneciju. Najdublji trag ostavio je u Brazilu, gde je igrao za Vitoriju, Flamengo, Vasko da Gamu itd.
 
Perica Ognjenović je u Zvezdu došao sa 17 godina iz Mladosti iz Goše, a u Real je prešao 1999. godine posle četiri sezone u ‘crveno-belom’ dresu. Za Real je odigrao samo 12 utakmica, a nikada više nije igrao na nivou iz Crvene zvezde.
 
Promenio je brojne klubove – Kajzerslautern, Dalijan, Anžer, Dinamo Kijev, Selangor itd, a 2009. došao je u Jagodinu.