Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Norveška: Kamiondžiji smanjili kaznu zato što je Šveđanin

    Kako piše list VG iz Osla, a prenosi Index.hr,  norveška policija samoinicijativno je prepolovila novčanu kaznu za kamiondžiji iz Švedske na temelju proste činjenice da Šveđani imaju manje prihode od Norvežana.
     
    Ulfa Andera Andersona, koji je vozio kamion za svog norveškog poslodavca, norveška je policija zaustavila još u martu i ustanovila da mu kočnice nisu u perfektnom stanju kao što nalažu propisi. Određena mu je kazna od 8000 norveških kruna (1323 dolara), ali je prošlog meseca Anderson dobio pismo u kojem stoji kako mu je kazna smanjena zbog njegove nacionalnosti.
     
    Norveška policija mu je poručila kako su u „razmatranje uzeli činjenicu da je Šveđanin“ i da mu je originalna kazna prepolovljena „s obzirom na manje prosečne prihode u Švedskoj“. Prema podacima MMF-a, BDP po glavi stanovnika u Norveškoj iznosi 52.000 dolara u odnosu na 38.000 dolara koliko on iznosi u Švedskoj.
     
    „Zahvalan sam im na popustu, ali i dalje mi je to prilično čudno. Ja zapravo zarađujem više nego moje norveške kolege jer je švedska kruna slabija, a i živim u Švedskoj. Trebali bi biti u stanju i to izračunati“, kazao je iznenađeni vozač za VG.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE