Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hostel u obliku ogromnog kamenog stuba mogao bi da postane novi simbol Barselone

    Kompanija „Ugo arhitektura“ sa sedištem u Poljskoj iznela je svoj predlog za Boemski hostel za Bekpejkers međunarodno takmičenje.

    Barselona Rok hostel trebalo bi da bude jedinstveno mesto. Pretpostavlja se da će postati simbol Barselone.

    U potrazi za inspiracijom u ovoj kompaniji su se trudili da nađu nešto zajedničko sa arhitekturom znamenitih delova grada kao što su Sagrada Familija, Tore Agbar ili predelom u blizini Muzeja savremene umetnosti. To su našli u Monseratu – planinskom vencu u blizini Barselone ( najvišoj koti Katalonije koja se može videti iz Barselone ). Kamen iz tog planinskog venca je korišćen za podizanje zgrada starog grada.

    Predlog ove kompanije podrazumeva zgradu koja je, zapravo, deo planine. Kamen „daje život“ građevini koja je prekrivena zelenilom i pruža utočište pticama i na taj način imaće istorijski značaj u centru metropole.

    U hostelu, na osnovu predloga, ima 50 soba sa prozorima, bazen sa skakaonicama sa stene, Spa, teretana, bioskop, pivnica, prodavnice i penjanje uz zid za početnike. Napredniji ljubitelji ove veštine moćiće da se uz pomoć specijalne opreme veće visine i ukoliko to žele da provedu tu noć. U ovoj kompaniji nadaju se da će hostel postati simbol grada kao što je Ajers rok u Australiji.

    Hostel će biti izgrađen od kamenih blokova ( ploča, visine četiri metra ) montiranih na štulama od armiranog betona. Ovi blokovi biće montirani na izvesnoj udaljenosti jedni od drugih kako bi se osiguralo prodiranje vazduha u zgradu. Prednost korišćenja kamena je da zrači toplotu tokom noći i hladi vazduh tokom dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE