Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vidić u najboljoj ekipi godine

    Srpski fudbaler Nemanja Vidić izabran je večeras u najbolji tim godine u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA) i profesionalnog udruženja fudbalera FIFpro.

     
    Vidić se našao u prvom timu zajedno sa svojim saigračem Vejnom Runijem, dok su ostalih devet igrača iz španskih velikana Reala i Barse. Barselona ima petoricu fudbalera u najboljih 11, a Real devet.
     
    Prema izboru FIFA i FIFpro, među najboljih 11 našli su se golman Reala Iker Kasiljas, njegov saigrač i odbrambeni fudbaler Serhio Ramos, Nemanja Vidić i defanzivci Barselone Dani Alveš i Đerard Pike. U veznom redu nalaze se igrači Barselone Ćavi i Andres Inijesta i fudbaler Reala Ćabi Alonso. U napadu su Argentinac Lionel Mesi iz Barselone i Portugalac Kristijano Ronaldo iz Reala, a društvo im pravi Vejn Runi.
     
    Gvardiola najbolji trener 2011
     
    Trenera Barselone Hosepa Pepa Gvardiolu izabrala je večeras FIFA za najboljeg trenera u protekloj godini na gala večeri u Cirihu.


    Gvardiola je po prijemu nagrade istakao da želi da trofej podeli sa trenerom Reala Žozeom Murinjom sa kojim je u toj godini vodio veliku borbu zbog koje je i dobio priznanje.
     
    „Želeo bih ovo priznanje da podelim sa Žozeom Murinjom i da ga posvetim mnogima koji su u poslednjih 100 godina svojim radom proslavili fudbalski klub Barselona“, kazao je Gvardiola.
     
    On je u prošloj godini sa katalonskim klubom osvojio prvenstvo Španije, Ligu šampiona i klupsko prvenstvo sveta.
     
    Mesi najbolji u 2011.


    Argentinac Lionel Mesi osvojio je nagradu FIFA Zlatna lopta za 2011. i tako treći put zaredom poneo titulu najboljeg fudbalera na svetu.

    „Ovo je za mene posebno priznanje i ovaj lični uspeh želim da podelim sa klupskim kolegom Ćavijem i svima koji su mi pomogli da ga postignem“, rekao je Mesi prilikom dodele priznanja na gala večeri u Cirihu.
     
    On je u najužem izboru prestigao svog saigrača Ćavija i fudbalera Reala iz Madrida Kristijana Ronalda. Fudbaler Barselone je prvi igrač, posle Francuza Mišela Platinija, koji je tri puta zaredom uspeo da osvoji nagradu za najboljeg. Pre njega najbolji su po tri puta bili i Brazilac Ronaldo i Francuz Zinedin Zidan, ali oni nisu uzastopno osvajali priznanje.
     
    Mesi je u protekloj godini osvojio Superkup i prvenstvo Španije, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. Rođen je 24. juna 1987. godine u Rozariju u Argentini, gde je počeo karijeru u ekipi Njuvels Old Bojs, odakle je 2000. prešao u Barselonu.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE