Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mesiju ponovo „Zlatna lopta“

    Napadač Barselone, argentinski reprezentativac Lionel Mesi, proglašen je za najboljeg igrača u 2011. godini, u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).
     
    Prestižno priznanje Mesiju je dodeljeno treći put zaredom, a trofej „Zlatna lopta“ fenomenalni fudbaler je osvojio u konkurenciji napadača madridskog Reala Kristijana Ronalda i saigrača iz Barselone Ćavija.
     
    Mesi je osvojio 47,88 posto glasova, Ronaldu je pripalo 21,6, a Ćaviju 9,23 posto.
     
    Zvanično najbolji fudbaler sveta, napadač Barselone Lionel Mesi, rekao je da je izuzetno počastvovan nakon što je treći put zaredom osvojio priznanje Međunanrodne fudbalske federacije (FIFA). „Ovo je za mene ogromna čast i zadovoljstvo. Treći put uzastopno dodeljeno mi je priznanje, ali ovo je veoma posebno. Želim da ga podelim sa mojim prijateljem i saigračem Ćavijem, jer on to zaslužuje.“, izjavio je Argentinac na svečanoj ceremoniji FIFA u Cirihu.
     
    Mesi (24) je uz Mišela Platinija jedini igrač koji je priznanje FIFA osvojio tru puta uzastopno, a po broju nagrada izjednačio se sa Johanom Krojfom i Markom van Bastenom.
     
    Ćavi, koji je u izboru zauzeo treće mesto iza Mesija i Kristijana Ronalda (Real Madrid), istakao je da je Argentinac „jedan od najboljih fudbalera u istoriji“. „Mesi je još mlad. Verujem da će on potuće sve rekorde koji postoje u ovom sportu“, rekao je Ćavi.
     
    Mesi je u dresu Barselone prošle godine osvojio titulu prvaka Španije, trofej Lige šampiona, titulu klupskog prvaka sveta,  evropski i španski Superkup, postigavši 53 gola.
     
    Nagradu „Ferenc Puškaš“ za najlepši gol osvojio je Brazilac Nejmar (Santos), za fudbalerku godine proglašena je reprezentativka Japana Homare Sava, najbolji igrač i strelac svetskog prvenstva, dok je nagrada za izuzetna dostignuća u fudbalu pripala menadžeru Mančester Junajteda Aleksu Fergusonu.
     
    Nagradu za fer-plej FIFA je dodelila Fudbalskoj federaciji Japana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE