Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Top 10 najneobičnijih zabavnih parkova

    Brojni zabavni parkovi širom sveta privlače na stotine hiljade posetilaca svake godine. Obilaze ih i deca i odrasli, jer su oni idealno mesto za jedan dan zabave. Pored svima poznatih Diznilenda, PortAvantura Parka, Legolenda, postoje i neobični zabavni parkovi. Sajt toptenz.net napravio je listu deset najzanimljivijih neuobičajenih zabavnih parkova.

    10. Zemlja bagera (Diggerland), Engelska

    Ako se nikada niste vozili u nekoj građevinskoj mašini, Zemlja bagera je pravo mesto da saznate kako to izgleda. Zabavni park ovakvog tipa nalazi se u Engleskoj, a prvi,od ukupno četiri, otvoren je 2000. godine. Sve vožnje u ovom parku odvijaju se u pravim građevinskim mašinama: bageri, dizalice, kamioni za deponije… Ovde možete videti kako sve ove mašine „igraju“, a ples je poznat pod imenom „Razigrani bageri“.
     

    9. Zabavni park u okrugu Shijingshan, Peking, Kina

    Približavajući se ovom parku činiće vam se kao da koračate ka Diznilendu; videćete poznate dve kule, ali i likove slične onima koji se i tamo nalaze: Snežana, Pepeljuga, Miki i Mini Maus… Ali, nemojte se prevariti, niste u Diznilendu, to će vam potvrditi i vlasnici ovog parka, koji tvrde da su likovi koji se ovde nalaze zasnovani na osnovu onih koji se javljaju u bajkama braće Grim. To vam potvrđuje i slogan parka „Diznilend je suviše daleko“. Ovaj park počeo je sa radom 1986. godine
    .

    8. Resort vanzemaljaca (Alien Apex Resort), Rozvel, Novi Meksiko

    Posetite ovaj zabavni park i nađite se „oči u oči“ sa vanzemaljcima. Oprobajte se u svemu onome što vam se u ovom parku nudi, a ono što će vam se sigurno dopasti jeste vožnja koja vas vodi kroz otmicu od strane vanzemaljaca. Interesantna je i izložba na kojoj je akcenat stavljen na naučna istraživanja svemira i potrazi za vanzemaljskim životom.
     

    7. Čokoladni park, Peking, Kina

    Cilj osnivanja ovog zabavnog parka bio je da se posetioci upoznaju sa istorijom čokolade i njenim uticajem na razne kulture. Otvoren je 2010. godine, a zbog opasnosti od topljenja zatvoren je svake godine u periodu od aprila do januara. Čokoladni park prostire se na površini do 20.000 m2, a najveća atrakcija je čokoladni kineski zid, koji je dug 12 m. U tri velike hale nalaze se čokoladni eksponati napravljeni od 176.000 kg čokolade! Pažnju privlače čokoladna obuća i odeća, ali i automobil BMW, koji je napravljen od dve tone čokolade.
     

    6. Mitološki kineski park (Haw Par Villa), Singapur

    Predmet mitološkog kineskog parka je kineski folklor. Ovde se nalazi preko 1000 statua posvećenih nekim pričama, a postoji i oko 150 diorama koje prikazuju nekoliko različitih scena. Na primer, „Krvavo jezero“ donosi scenu kako demoni rasparčavaju okovane zatvorenike, a „Deset krugova pakla“ opisuje groteskne prizore brojnih kazni za grešnike.
     

    5. Iskustvo Svete zemlje, Florida

    Cilj ovog zabavnog parka je da se ljudima prikaže kakav je bio život u antičko vreme na Svetoj zemlji u vreme Isusa Hrista.  Videćete kako je izgledao Jerusalim sa tržnicama, hram, selo Judean, a tu je i bašta-grob koji bi trebalo da izgleda kao da je Isus tu sahranjen. Sve što se tu nalazi, i arhitektura i teme, stari predmeti, predstavljaju deo života koji se vodio pre 2000 godina.
     

    4. Memorijsko selo, Haiti

    Još jedan zabavni park koji će vas vratiti kroz vreme je Memorijsko selo. Ono vam pruža priliku da vidite kako izgleda živeti kao rob. Njegov cilj je edukacija javnosti o ropstvu, a kako biste se bliže upoznali sa ovom temom, u ovom parku možete biti učesnik ili gledalac. Ako rešite da se oprobate u ulozi glumca, dobićete tradicionalnu odeću za robove, rugaće vam se, kidnapovati i odvesti na plantažu. Nakon 12 sati robovanja, slobodni ste da idete kući.
     

    3. Težak park (Grutas Park, poznat i kao Svet Staljina), Litvanija

    Da li ste nekada šetali zabavnim parkom koji je okružen bodljikavom žicom? Evo prilike! Tema ovog parka je ljudsko ugnjetavanje, a u njemu se nalazi preko 100 statua, postavljenih nakon što je Litvanija stekla nezavisnost. Svoje mesto ovde su pronašli Lenjin, Džeržinski, Staljin, Marks… Kako bi se „unela svetlost“, u parku je napravljen i zoološki vrt, gde se nalaze nojevi, paunovi i brojne druge životinje.
     

    2. Zemlja bonbona (BonBon Land), Danska

    Ovaj zabavni park nastao je sa željom da izazove smeh kod svojih posetilaca. Simpatične životinje koje će vas ovde dočekati, sigurno su ono što bi svaki roditelj svojoj deci želeo da pokaže. Ali, ne dozvolite da vas prvi pogled prevari. Ove slatke životinje počeće da prave mnoge nepristojne gestove, pa se  nemojte začuditi kada svinje počnu da vam pokazuju ljudske grudi.
     

    1. Ljubavna zemlja, Južna Koreja

    Ovaj zabavni park otvoren je 2001. godine, a ako želite da ga posetite morate imati više od 18 godina, jer je tema parka seks, a sadrži preko 140 statua u različitim seksualnim pozama. Ideja parka bila je da se kineskim stanovnicima pomogne da „uživaju harmonični seksualni život“ uz.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE