Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BiH među najboljim destinacijama za avanture

    National Geographic svrstao je Bosnu i Hercegovinu u deset najboljih destinacija za avanture u 2012. godini. Osim svetskih destinacija za rafting, planinarenje, skijanje i ostale adrenalinske sportove, BiH je izabrana po najboljim stazama za planinski biciklizam.

    Pre tri godine je kompanija Lonely Planet koja objavljuje najpoznatije vodiče, proglasila Bosnu i Hercegovinu kao državu koja ima potencijal da postane najbolje mesto za avanture u istočnom delu Evrope.

    Tako je hiljade skijaša, raftera i planinara pohrlilo u BiH, a sada je proglašena najboljom destinacijom za planinski biciklizam, zbog davno nastalih puteva na visoravnima koji su povezivali planinska sela.

    Osim BiH, Mamot planina u Kaliforniji je proglašena najboljom za skijanje i snoubord. Mamot planina ima puno snega zahvaljujući klimatskom fenomenu La Niña. Još jedna američka država je označena kao najbolja destinacija za avanture, ovaj put za rafting, a to je Ajdaho i to reke Bruno i Džarbidž.

    Najboljom destinacijom za ronjenje proglašena je Ningalu obala u Australiji, a za surfovanje meksička Baja. Kineska planina Pamir i njen vrh na osam kilometara visine, Mustagata, proglašeni su za najbolje lokacije za planinarenje.

    Godina 2012. je po verovanju drevne civilizacije Maja, godina smaka sveta, pa ćete možda u tom duhu želeti da istražite Belize koju takođe preporučuje National Geographic.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE