Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez taksi za gojazne putnike u australijskim aviokompanijama

    Gojazni putnici ipak neće plaćati skuplje svoje avionske karte ukoliko koriste usluge australijskih aviokompanija s obzirom da ovaj poziv nije naišao na odziv.

    Pitanje je pokrenuo Toni Veber, bivši vodeći ekonomski stručnjak nacionalne aviokompanije “Qantas”, koji opravdava zalaganje za skuplje karte za gojazne većom potrošnjom goriva zbog povećanog tereta, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

    Veber napominje da je njegov prijedlog u skladu sa naporima avioprevoznika da, koliko je god moguće, smanje troškove za sve skuplje gorivo. Veber je izračunao da bi osoba sa viškom kilograma kartu od Sidneja do Londona, preko Singapura, trebalo da plati pet do 10 australijskih dolara skuplje.

    Veber navodi primer Indonezije, u kojoj se putnik i njegov prtljag mere zajedno. On se zalaže za određivanje “kritične mase” putnika i bagaža od, na primer, 90 do 100 kilograma, a za težinu preko toga bi se plaćala skuplja karta.

    Australijski avioprevoznici, međutim, ističu da neće poći putem koji im Veber sugeriše. a njegov bivši “Qantas” i avioprevoznici “Virgin” i “Tiger airways” odbili su takav predlog.

    Ideja o taksi na gojaznost u avioprevozu cirkuliše u svetu već godinama. Neki avioprevoznici naplaćuju i cenu susednog sedišta, ukoliko putnik ne može da se smesti između dva spuštena naslona za ruke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE