Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Trend: Smokey eyes u plavim nijansama

    Vizažisti su već uveliko predstavili trendove u šminkanju za 2012. godinu, a poseban akcenat su kao i u prethodnim sezonama stavili na oči. Ovog puta predlažu kombinaciju različitih nijansi plave boje, koja može da se izvede u smokey eyes stilu. Plavičasti tonovi mogu da budu vaš izbor i za dan i za noć, važno je samo da dnevna šminka bude diskretnija. Evo i nekoliko saveta vizažista koji će vam pomoći da isprobate ovaj stil.
     
    Na lice prvo nanesite hidrantnu kremu kao podlogu, pa puder u nijansi tena. Ako imate podočnjake maskirajte ih korektorom i vodite računa da bude u nijansi koja odgovara boji kože. Korektor možete da stavite na gornji kapak i deo ispod obrve, i tako olakšate nanošenje olovke i senke. Na kraju stavite malo transparentnog pudera u kamenu ili prahu.
     
    Oči istaknite crnom ili braon olovkom. Prvo povucite liniju uz donje trepavice, pa preko stavite svetliju plavu senku. Zatim povucite liniju uz gornje trepavice, pa preko nanesite za nijansu tamniju senku. Zatim uz gornje i donje trepavice nanesite tamno braon ili crnu senku, pa je blago osenčite prstom. Na unutrašnji ugao kapka stavite malo sedefaste ili svetlucave senke za oči. Kako biste postigli blagi kontrast, na deo ispod obrve stavite bež senku. Na kraju oči istaknite maskarom u dva do tri sloja.
     
    Da biste licu dali prirodniji izgled na jagodice nanesite malo bronzera, a na usne sjaj ili ruž u nekoj neutralnoj diskretnoj nijansi. Ako volite jaču šminku, vaš izbor može da bude i crveni ruž.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE