Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šest pravila za plavuše

    Malo je žena koje bar jednom u životu nisu poželele da postanu plavuše. Ali, pre nego što se ofarbate u plavo trebate znati da ovakva kosa zahteva puno više pažnje i nege, nego neka druga boja kose, prenosi CDM.

    Dug je put do platinaste plave

    Postoje razni tonovi plave boje – od onih hladnijih (gotovo belih) do toplijih (zlatnih) nijansi, a koju boju ćete vi dobiti zavisi samo od vaše prirodne boje kose. Ukoliko imate crveni pigmet, teško ćete dobiti najsvetlije nijasne, ali ne očajavajte jer uz pomoć frizera i pravih preparata i to je moguće.

    Morate se češće farbati

    Ukoliko imate prirodno tamnu boju kose, moraćete se farbati svake tri sedmice

    Trošićete više novca

    Plava kosa je puno zahtevnija od drugih boja za održavanje, tako da ćete se morati dobro pripremiti sa specijalnim šamponima, regeneratorima i raznim maskama za kosu.

    Leti – specijalna njega

    Farbana plava kosa podložnija je oštećenjima koje prouzrokuju sunčevi zraci, jer je u određenoj meri već isušena. Tokom leta koristite preparate sa UV filterima.

    Kupanje u bazenu

    Budite spremni na to da kosa može da vam pozeleni prilikom kupanja u bazenu zbog vode koja ima previše hlora. U tom slučaju možete se poslužiti kečapom, koji ćete držati na kosi 15 – 20 minuta, a zatim ga trebate isprati šamponom. Kečapom ćete neutralizovati zelenu boju.

    Budite spremni da promenite način šminkanja

    Ukoliko imate prirodno tamnu kosu, a želite plavu boju kose, budite spremni i na to da ćete s tim morati promeniti i način šminkanja. Plavušama sa zlatnim nijansama, najbolje stoje topliji tonovi, a osnovne boje koje se trebaju naći u neseseru svake plavuše jeste kajsija, roza i svetozelena.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE