Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) CG crtani: Đavo iz Ljututuka pobjega’, zakla’ kravu u Spuž, a onda stiga’ do Podgorice i napa’ dvaes-četres ljudi

    Na internet sajtu You Tube pojavila se crnogorska verzija crtanog filma o Patku Dači i Tasmanijskom Đavolu, a ovi poznati junaci zovu se Patak Danilo i Đavo iz Ljututuka. U njemu je zoološki vrt dobio ime po crnogorskom zatvoru Spuž, a Patak Danilo odmara se na njihovom poznatom jezeru.

    – Ima li šta ljepše nego kupiš ovako novine jutarnje, čitaš i bogumi sjediš na Skadarsko jezero, češkam se po glavi… – počinje Patak Danilo.

    U tom uživanju prekida ga vest koju vidi u novinama.

    – U šta ovo piše?! Đavo iz Ljututuka pobjega’, zakla’ kravu u Spuž, a onda stiga’ do Podgorice i napa’ dvaes-četres ljudi… Šta se svašta dešava ođe, da bože sačuva. A bogumi ću morat’ ja nešto da preduzmem, nisam ja nimalo naivan, ne zva’ se ja Dača Patak, ili kako goj ‘oćete, Danilo – kaže on. Međutim, ubrzo gubi hrabrost jer se niotkuda stvorio razjareni Đavo.
     
    Nenad Nenadović, glumac: Pazite na decu

    – Uradio sam dosta sinhronizacija i znam da s tim treba strašno paziti. Veliki broj dece odrasta uz crtane filmove i emisije koje su sinhronizovane, a oni sve upijaju kao sunđeri, pa se mora voditi računa o tome kako će sadržaj prevoda izgledati.

    Timoti Bajford,  režiser: Stvarno užas

    – Ako se crtani nalazi samo na You Tube-u, onda nije tako strašno. Bilo bi užasno da se pojavio na televiziji!

    Milka Canić, lector: Sprdaju se

    – Ukoliko su autori sinhronizacije Crnogorci, to onda znači da se oni podsmevaju svom jeziku, odnosno (kako bi oni sami rekli) „sprdaju“. Ali, ako oni nisu autori, onda ima puno aspekata sa kojih se može posmatrati ovaj slučaj – rekla nam je Milka Canić.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE