(FOTO) Sedam najposećenijih svetilišta

PinterestFacebookTwitterShare

Pogledajte listu od 7 najposećenijih svetilišta na svetu.
 
1. Meiji Shrine i hram Sensoj, Tokio

Meiji Shrine je sagrađen pre 100 godina i u bašti ovog svetog mesta posađeno je više od 100.000 stabala drveća, što odaje sliku spokoja. Hram Sensoj je posvećen Bodhisattvi Kannonu, a najlepši je noću, kada se upale mnogobrojne svetiljke oko njega.

2. Hram Kashi Vishwanati, IndijaHram Kashi Vishwanati je gotovo sav u zlatu i najsvetije je mesto za Hindu sledbenike širom sveta. Vernici se tu kupaju i u reci Gang kako bi očistili svoje duše. Pre nekoliko meseci Indijska vlada je pokušala poboljšati kvalitet vode, jer ju je morala očistiti od plutajućih uljanih lampi koje vernici puštaju niz reku.

3. Bazilika Naše Gospe od Guadalupe, Mexico CityGradnja Bazilike započeta je 1500. godine, a završena je 1709. godine. Dizajnirana je tako da u nju stane 50.000 ljudi, a godišnje je poseti 20 miliona. Veruje se da se ovde ukazala Gospa 1531. godine.

4. Hram Tirupati Tirumala Devasthanams, IndijaHinduistička sekta Vaishnavism koja promoviše ljubav i jednakost započela je gradnju ovog hrama pre 1.200 godina. Godišnje 18 miliona ljudi poseti ovaj indijski hram.

 
5. Katedrala Notre Dame, Pariz
 

Najposećenija turistička atrakcija je katedrala Notre Dame, godišnje je poseti oko 14 miliona posetilaca. Danas katedrala izgleda slično kao što je izgledala kada je izgrađena 1345. godine.

6. Bazilika Sacré Coeur, Pariz
 

Još jedno sveto mesto, koje se nalazi na petom mestu po posećenosti, nalazi se u Parizu. Baziliku Sacré Coeur poseti godišnje više od deset miliona turista. Ova bazilika izgrađena je u 19. veku.

7. Hram Naritasan Shinshoji, Japan
Hram Naritasan Shinshoji izgrađen je 940. godine, a poseti ga deset miliona posetilaca godišnje. Hram je posvećen bogu vatre i rituali u kojima dominira vatra se izvode nekoliko puta dnevno.