Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sarajevo: Banjalučanin nije platio kaznu, jer „ne zna“ latinicu

    Portal Sarajevo-x.com prenosi danas zanimljivu priču jednog Banjalučanina i njegov način da se snađe u vozilu gradskog prevoza u Sarajevu bez karte. Naime, to je učinio tako što je rekao da se služi „isključivo ćirilicom“. Napomena: ovo ne pokušavati u Beogradu. 

    „Kada smo došli u grad, ušli smo u tramvaj, kupili karte i krenuli prema centru. Karte nismo poništili, ali je negde na pola puta u tramvaj ušla kontrola“, priča sagovornik sarajevskog portala i dodaje da su kontrolori ubrzo ustanovili kako, uz njega i prijatelja, još dvoje putnika nije poništilo kupljenu kartu, pa su na prvoj stanici izvedeni van tramvaja.

    Kontrolori su im tada rekli da su dužni da plate prekršajnu kaznu ili će im ona biti dostavljena na kućnu adresu.

    „Čekajući da moj prijatelj i drugo dvoje putnika plate svoje kazne, upitao sam kontrolora da li karta važi za sve državljane BiH. On mi je na to zbunjeno odgovorio – da. Onda sam mu rekao kako je ona napisana latinicom, a da se ja isključivo služim ćirilicom i da ćemo svi zajedno morati pred sud ili u nadležnu instituciju da mi se objasni šta na njoj piše“, priča ovaj Banjalučanin.

    Kontrolori su na to rekli da će mu ovaj put biti oprošteno, jer je to „komplikacija“ i Banjalučanin je bez plaćanja kazne došao do svog odredišta.

    On je portalu, naravno,  potvrdio da zna latinicu i da se njom služi i bolje nego ćirilicom, ali da je uz malo domišljatosti i sreće uspeo „ostaviti novac u džepu“.

    „Mislim da su kontrolori, uz koje je bio i jedan policajac, napravili grešku. Ostali su zbunjeni jer sam tvrdio da karta mora biti ispisana latinicom i ćirilicom. Na sreću, nisu proveravali istinitost mojih podataka, jednostavno su naseli i ja sam izbegao plaćanje kazne“, naveo je ovaj domišljati Banjalučanin.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE