Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Turska gradi drugi po veličini neboder u Evropi

    Arhitektonski biro RMJM Dubai studio nedavno je dobio saglasnost da projektuje jedan od najviših nebodera u Evropi, koji će se nalaziti u Atasehir okrugu u Istanbulu u Turskoj. Projekat nebodera mešovite namene, koji će uključivati i apartmane na velikoj visini, sastojaće se od skoro 300 metara visoke kule koja se može uporediti sa visinom londonskog nebodera Shard, koji će po završetku postati najviši objekat u Evropi (koji je već u izgradnji i čiji završetak se očekuje maja ove godine).

    Kompleks od 500.000 metara kvadratnih sastojaće se od tri kule koje će se nalaziti iznad širokog uređenog javnog prostora. Glavna kula imaće kancelarije, apartmane, hotel, vidikovac i javni tržni centar od 30.000 metara kvadratnih. Postojaće i izdvojeni stambeni blok koji će biti između 30 i 40 spratova visok, zajedno sa kancelarijskom kulom koja će služiti novom finansijskom okrugu.

    Njegova planirana lokacija je u novom istanbulskom međunarodnom finansijskom centru, zoni u okviru okruga Atasehir, koji je dobio specijalni status turske vlade da promoviše razvoj grada kao novog finansijskog centra. turske građevinske kompanije Varyap i GAP Insaat završavaju projekte i planiraju da započnu izgradnju početkom sledećeg meseca.
     

    „U svojoj arhitekturi ovaj projekat je pokušao da uhvati suštinu grada i reinterpretira to u savremenom okruženju. Neboder će biti najviši u Turskoj, i među najvišim u Evropi, simbolizovaće dinamizam i poverenje Turske u 2012. godini. Neboder odražava sve ono što je zaista inspirativno u današnjem Istanbulu“, komentariše Džonatan Najt, vodeći projektant u birou RMJM.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE