Patriotsi i Giantsi učesnici Super Bowla

PinterestFacebookTwitterShare

Veliki Super Bowl ove godine će igrati New England Patriotsi i New York Giantsi, što je repriza velikog finala iz 2008. godine.

Pre četiri godine su u završni meč igrači New Englanda ušli kao veliki favoriti, ali Giantsi su na kraju slavili 17-14. Te su godine igrači New Englanda predvođeni i današnjim im „quarterbackom“ Tomom Brejdijem, u veliki finale ušli sa skorom 18-0, ali jedina utakmica koju su izgubili je bila finalna.

New Englandu je ovo sedmo nastupanje u Super Bowlu (tri puta su osvajali pehar, tri puta gubili finale), dok Giantsi igraju peti Super Bowl, pre čega su tri puta slavili, a samo jedno izgubili.

Meč je na rasporedu 5. februara u Indianapolisu (Lucas Oil stadion) koji će po prvi put biti domaćin najvećeg sportskog događaja u sezoni. Sve reklame za ovaj događaj prodate su još početkom januara, po prosečnoj ceni od 3,5 miliona dolara za 30 sekundi, što je najveća cena u istoriji reklamiranja na ovm događaju. Glavna zvezda zabavnog programa u poluvremenu biće Madona.

Oba konferencijska ovogodišnja finala su bila krajnje dramatična. New England je na svom terenu pobedio Baltimore 23-20, dok su Giantsi nakon produžetka slavili kod San Francisca 20-17.

NFL doigravanje, konferencijska finala:

New England – Baltimore 23-20
San Francisco – NY Giants 17-20 (produžetak)