Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lego se bori za popularnost kod devojčica: Priprema roze kocke i setove

    Nekada je magija lego kockica bila rezervisana jedino za dečake jer su devojčice za igranje imale svoje Barbi lutke i plišane životinje. Ipak, kompanija „Lego“ je rizikovala i pokrenula je igračke specijalno dizajnirane za devojčice u roze i pastelnim bojama, prenosi „Dejli mejl“.


    Ipak, roditelje je mučila dilema da li bi trebalo da dozvole da se u igračke njihove dece umešaju stereotipi o polovima.
     
    Najveći rizik kompanije Lego je lansiranje „Prijatelja“ u verziji samo za devojčice, a te igračke su već naišle na neke negativne reakcije. Ipak, „Olivijina kuća“ set koji košta skoro 70 funti je najprodavanija igrača na godišnjem sajmu igračaka.
     
    Lansiranje lego kockica za devojčice prethodiloje istraživanje koje je trajalo četiri godine među roditeljima u Velikoj Britaniji. Danskoj i Nemačkoj.
     
    – Ove igračke su rezultat kulminacije antropološke analize širom sveta o tome šta devojčice očekuju od jednog Lego seta. Naše istraživanje je obuhvatilo devojčice i njihove majke, a pokazalo je da devojčice žele slične stvari kao dečaci sa tim što bi njihove igračke trebalo da ispune njihova interesovanja – rekao je podpredsednik kompanije Lego u Velikoj Britaniji, Dru Brejzer.
     
    Interesantno je da su mini-figure značajno anatomski prepravljene sa naznakom oblina za razliku od ostalih tradicionalnih lego figura. Takođe, ovim istraživanjem je utvrđeno da devojčice ranije prestaju da se igraju lego kockama od dečaka, tražeći igračke koje su modernije.

    – Ako devojčica želi da napravi svemirsku raketu, imamo mnogo kockica idealnih za nju. Ali ona sada može, ako želi, da napravi i raketu u pastelnim bojama koristeći nove setove – rekao je direktor marketina kompanije Lego, Dejvid Buksbaum.
     
    Međutim, opvaj potez Lego kompanije naišao je i na brojne kritike roditelja na internet forumima koji ističu da je pogrešno ograničavati decu na pojedine boje i tipove igračaka. Međutim iz Lega odgovaraju da je set za devojčice samo odgovor kompanije na zahteve devojčica.
     
    – Dete koje se igra lego kockama može da razvije spretnost, kao i bolje potencijale za međuljudske odnose, a ja mislim da je to veoma dobro za decu – dodao je Buksbaum.
     
    Mnogi od ovih setova za devojčice zapravo su slični setovima za dečake, koji su samo dopunjeni „ženskim“ stvarima poput dragulja, cveća i slatkim malim životinjama, a naravno dominira roze boja, kao i šljokice, prenosi „Dejli mejl“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE