Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Utakmicu između Srbije i Hrvatske obezbeđuje 5.000 policajaca

    Polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske koja se sutra odigrava u beogradskoj Areni obezbeđivaće čak 5 000 policajaca, kako bi se izbegli potencijalni incidenti između domaćih i hrvatskih navijača.
      
    Pored obezbeđenja same utakmice, policajci će obezbeđivati i prostor oko “Arene“, centar Beograda, kao i celu trasu od granice Srbije i Hrvatske do glavnog grada, kako bi bili sprečeni incidenti bilo koje vrste. Bezbednost za vreme ovog meča osiguravaće granična policija, kriminalističke i specijalne jedinice, Žandarmerija, saobraćajci, konjička brigada, psi za otkrivanje eksploziva.
     
    Prema navodima „Press“- a, ova utakmica se u MUP-u vodi kao događaj visokog rizika, kao što je svojevremeno bila gej parada u Beogradu, ili dolazak visokog američkog funkcionera Džozefa Bajdena. Izvori lista iz MUP-a navode da je tim hrvatskih operativaca već doputovao u Srbiju i zajedno sa srpskom policijom radi na sprečavanju nasilja.
      
    Međutim, kako prenosi HTV, za ovaj meč neće biti organizovanog dolaska hrvatskih navijača u Beograd. Iz sigurnosnih razloga hrvatske turističke agencije i Hrvatski rukometni savez otkazali su putovanja u srpsku prestonicu, zbog navijačkih nereda i napada na hrvatske navijače koji su se desili prethodnih dana u Novom Sadu i Rumi. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE