Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Honda se prodajom u Americi vraća u život

    Predsednik Honde Takanobu Ito kaže da će poslovni rezultati japanskog trećeg proizvođača automobila porasti ove godine na najviši nivo u poslednjih pet godina.

    I to, kako je naveo, zahvaljujući prodaji sedana „Accord’ i kompaktnog vozila „Civic“ u Severnoj Americi.
     
    Honda je na nedavnom Sajmu automobila u Detroitu predstavila koncept hibridnog modela „akord kupe“ sa utičnicom i direktnim napajanjem strujom, u nastojanju da se uključi u trku za izradu elektičnih vozila.
     
    Komapnija, koja pokušava da oživi američku prodaju nakon odlaganja proizvodnje i nepovoljnih uslova za izradu novih modela, planira da poveća prodaju „akorda“ za više od 27 procenata ove godine. 

    Poslovni rezultati u godini koja se zavšava krajem marta 2013. će se oporaviti do nivoa pre izbijanja finansijske krize 2008. i računa se da će prodaja prvi put premašiti četri miliona vozila. Honda je šest meseci pre početka globalne krize krize ostvarila rekordan godišnji profit. 

    „Biće to godina kompletnog oporavka,“ rekao je Ito. 

    Toyota, najveći azijski proizvođač kola, objavila je prošle sedmice da će njena godišnja prodaja biti 100.000 komada veća nego što se procenjivalo prošlog meseca. 

    Analitičari procenjuju da su Hondini ciljevi „agresivni“, ali da će se kako sada stvari stoje američka privreda oporaviti do nivoa većeg od očekivanog, čime se stvaraju uslovi da japanska auto-kuća ostvari svoje planove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE