Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Istorijski dan za srpski sport – dva zlata i srebro

    Srpski teniser Novak Đoković odbranio je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu, zlato su osvojili i vatrepolisti Srbije na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, a srebru medalju je osvojila rukometna reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Beogradu.
     
    Najbolji svetski teniser Novak Đoković je u finalnom u meču koji je trajao pet sati i 53 minuta savladao Španca Rafaela Nadala sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5:7). 7:5. Ovo je Novaku peti gren slem trofej i 29. titula do koje je došao u svojoj karijeri.
     
    Titulom prvaka Evrope okitili su se srpski vaterpolisti, pošto je danas u finalu prvenstva koje se održavalo Ajndhovenu, savladali selekciju Crne Gore sa 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3). To je vaterpolistima Srbije druga titula, a prethodnu su ostvarili 2006. godine na šampionatu u Beogradu.

     
    Pred domaćom publikom rukometna reprezentacija Srbije takođe je osvojila medalju, izborivši srebro na Evropskom prvenstvu posle poraza u borbi za zlato od reprezentacije Danske sa 19:21. Ovim rezultatima rukometaši Srbije su izborili plasman na Svetsko prvenstvo, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE