Aerobik sa usisivačem postao pravi hit

PinterestFacebookTwitterShare

Zaluđenik fitnesa, Amerikanac Stiven Markovič došao je na ideju kako da ostane u formi, a da istovremeno održava kuću čistom, prenose američki mediji.

 
Njegov „aerobik pospremanje kuće“ (Aerobic House Cleaning) sastoji se od serije vežbi zasnovanih na kućnim poslovima kao što su usisavanje, brisanje prašine i pranje prozora.
 
„Ljudi godišnje potroše milione na fitnes klubove, spravama za vežbanje u kući i glupim tabletama za mršavljenje“, kaže ovaj 57-godišnji informatički analitičar, dodajući da za njegov program nije potrebna nikakva posebna sportska oprema već samo malo dobre volje.
 
„Želeo sam da pokažem ljudima koji imaju višak kilograma da mogu da smršaju i brzo dođu u formu na mnogo jednostavniji način“, dodaje on.
 
„Svako mora da čisti svoj dom, pa zašto to ne bi bila prilika za malo gimnastike?“, navodi Markovič čije su vežbe trenutno jako popularne u Americi.
 
Za njega je usisivač najsvestraniji uređaj-sprava za vežbanje. Uz njega je moguće raditi čučnjeve, istezanja, iskorake, sklekove.
 
„Dok usisavate možete da bildujete mišiće podizanjem nameštaja“, objašnjava Markovič čija je omiljena vežba podizanje kauča jednom rukom, usisavanje drugom rukom dok je noga istegnuta.
 
Ovaj otac dvoje dece iz Kentakija odlučio je i da izda svoju prvu knjigu „Aerobic House Cleaning“ sa zanimljivim vežbama koje se mogu raditi u kući, a uskoro bi trebalo da bude i zvezda novog rijaliti šoua.